Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλώς ήρθατε στο Cyclist Friends
Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Cyclist-Friends . Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα είστε σε θέση να δείτε όλα τα θέματα, να δημιουργήσετε δικά σας και να απαντήσετε στα υπάρχοντα. Θα μπορείτε να στέλνετε προσωπικά μηνύματα, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά περισσότερα! Αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό, συνδεθείτε εδώ - αλλιώς δημιουργήσετε ένα λογαριασμό σήμερα!
Φωτογραφία

CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

- - - - -

 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
112 απαντήσεις στο θέμα

#1
simos g

simos g

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 117 Δημοσιεύσεις
Η έρευνα για ένα ζευγάρι τροχών προπόνησης ξεκίνησε ευθύς αμέσως μετά την στιγμή που οι Easton AE 70 παρέδωσαν εις τον Κύριο, μετά από 4 σκληρά χρόνια προπονήσεων.
Η αγάπη μου για την Campagnolo και η απόλυτη αξιοπιστία των Fulcrum Zero με οδήγησαν (αφού βέβαια ερευνήθηκαν και άλλες λύσεις εκτός “στρατοπέδου”) στους νέους Scirocco με το 35αρι προφίλ.
Φθηνοί, όμορφοι, γεμάτοι καλά review και με ένα προφίλ που δύσκολα βρίσκεις σε αλουμινένιους τροχούς –και μάλιστα χωρίς μεγάλες “γραμμαριακές” επιβαρύνσεις σε σχέση με αντίστοιχης τιμής 25αρηδες- έδειχναν ιδανική επιλογή για κάτι που θα το βλέπεις κάθε μέρα εντός σπιτιού και θα το καβαλάς εκτός.

Επιτέλους, έφτασαν!

Δύο μήνες και δύο Πάσχα –ένα Καθολικό και ένα Ορθόδοξο!- πέρασαν μέχρι να έρθουν οι Scirocco, όμως η αναμονή τελικά άξιζε αφού το περιεχόμενο του πολύποθου κουτιού ξεπερνούσε κάθε προσδοκία.
Οι Ιταλοί πάντα έχουν έναν μοναδικό τρόπο να σε κάνουν “proud owner” και η Campagnolo το κατάφερε ακόμα και στην περίπτωση των 240?. Επιπλέον όμως έχουν και μια μοναδική ικανότητα να κατασκευάζουν πανέμορφα πράγματα με τους Scirocco να μην αποτελούν εξαίρεση.
Η αισθητική είναι προσωπικό θέμα, όμως λίγοι θα διαφωνήσουν περί της ομορφιάς των Scirocco όταν τους δουν. Το προφίλ είναι επιθετικό χωρίς όμως την “αντρίλα” των 50mm, η 3G πλέξη στον πίσω τροχό όνειρο, ενώ οι καρασφιγμένες αεροδυναμικές ακτίνες μια σπανιότητα για την κατηγορία. Αν μάλιστα η εταιρεία είχε επιλέξει για τη λέξη Scirocco την ίδια εκπληκτική γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί για την λέξη Campagnolo –μάλλον θα πρέπει να περιμένω χρόνια μέχρι να αποκτήσω τους Bora για να το απολαύσω!-θα μιλούσαμε για έναν από τους ομορφότερους τροχούς ανεξαρτήτως προέλευσης και τιμής.

[ATTACH]185789[/ATTACH][ATTACH]185790[/ATTACH]

Το μόνο κομμάτι του τροχού που (μοιραία) δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα υπόλοιπα είναι τα κέντρα, που δεν εντυπωσιάζουν ούτε με την εμφάνιση ούτε με την λειτουργία τους. Όμως με δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα τμήματα πολλές φορές ευθύνονται για το 1/3 της συνολικής αξίας των τροχών, δεν θα μπορούσα να τα συγκρίνω με αυτά των υπόλοιπων που έχουν περάσει από τα χέρια μου (ή ακριβέστερα από τα πόδια μου!)
Οι Corima του χρονομέτρου μου γυρίζουν απερίγραπτα όμως κοστίζουν σχεδόν 10 φορές περισσότερο, ενώ οι Zero με την “βουτυράτη” λειτουργία τους 6 πλάσια! Ακόμα και οι Easton είναι κατά μισή φορά ακριβότεροι, οπότε η σύγκριση με τους ταπεινούς Campagnolo θα ήταν πέρα για πέρα άδικη.

Βάλτους πάνω!

Η ομορφιά των Scirocco με έκανε να τους χαρίσω για μερικές βόλτες τα πράσινα Vittoria Rubino Pro, που προσωπικά πιστεύω ότι ταιριάζουν γάντι πάνω στο μαύρο- λαχανί Roubaix S Works.
Είχα διαβάσει σε reviews για την δυσκολία στην τοποθέτηση των ελαστικών –αφού το πλάτος της ζάντας είναι 15mm και όχι 14 ή 14,5 – και μπορώ να την επιβεβαιώσω αφού η διαδικασία με έκανε να επικαλεστώ όλα τα επίπεδα βρισιών που ξεκίνησαν με το “έλα βρε παιδάκι μου” και τελείωσαν με το “έλα γ… τον …. σου γ…..”!
Παρόλα τα ζόρια όμως δεν χόρτασα να βλέπω την απίστευτη εργοστασιακή φακαρόλα. Και αν βιαστείτε να σκεφτείτε ειρωνικά “πόσο μπορεί να εντυπωσιάσει κάποιον μια φακαρόλα”, απλώς σας καλώ να δείτε την συγκεκριμένη και μετά το συζητάμε.
Το τελικό αποτέλεσμα πάντως άξιζε τον κόπο, αφού έτοιμο πλέον το ποδήλατο με έκανε να μην μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω του, όντας πολύ ομορφότερο από όσο μπορεί να αποδώσει η παρακάτω φωτογραφία.

[ATTACH]185791[/ATTACH]


Πάταα!

Ποτέ δεν είχα τροχούς με τέτοιο προφίλ. Τα 5 χρόνια που κάνω ποδήλατο απλώς μεταφέρομαι από τα 25mm στον κλειστό και τον 3άκτινο, οπότε συνηθισμένος στο άσπρο και το μαύρο δεν είχα ποτέ βιώσει τις χάρες του γκρι.
Το “γκρι” άρχισε να φλυαρεί ευθύς μόλις βγήκαμε από το σπίτι, με ένα ελαφρύ “χου-χου”. Εντάξει, ο ήχος δεν έχει σχέση με αυτόν των Corima -που θυμίζουν πλυντήριο που μόλις έχει τελειώσει το στύψιμο- ωστόσο είναι ικανός να σε βάλει σε ένα ελαφρό aero mood.
Το κοντεράκι παραμένει πεισματικά στο 0.00 αφού ξέχασα να βάλω μαγνητάκι στην ακτίνα, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τροχοί είναι γρηγορότεροι από όλους τους low profile που έχω δοκιμάσει. Και να σκεφθείτε ότι μέχρι τώρα μάλλον αντιμετώπιζα με δυσπιστία (και μια δόση ειρωνείας) την κατηγοριοποίηση των 35mm ως medium profile.
“Σιγά τη διαφορά” έλεγα, “καλά-καλά δεν είναι ορατή στο μάτι”! Μικρή στο μάτι, μεγάλη στο κρεβάτι …ε στον δρόμο ήθελα να πω, αφού στις ευθείες και στις κατηφόρες η διαφορά της ταχύτητας έδινε την αίσθηση ότι έχεις ένα γρανάζι κάτω. Όμως το ποδήλατο όχι μόνο έτρεχε αλλά πέρναγε και τις ανωμαλίες πολύ μαλακά, θυμίζοντας λίγο τους Zero με τα 25αρια.
Χαρισμάτων συνέχεια πάντως αφού, αυτή η ξεκούραστη αίσθηση δεν έκανε καμία έκπτωση στο θέμα της ακαμψίας. Ξέρω ότι πολλοί “ συνάδελφοι “ είναι μπατζανάκηδες του Μάρκου – του Kavedish ντε!- και συνεπώς νοιώθουν τους τροχούς, τις μεσαίες τριβές, τους δισκοβραχίονες, ακόμα και τις σόλες να φλεξάρουν κάτω από την τιτάνια δύναμή τους. Εγώ πάντως με τα αναιμικά 400 και κάτι Wattακια μου ήταν αδύνατο να κάνω στεφάνια και τακάκια να αρχίσουν τα χαμουρέματα.
Η ακαμψία πάντως δεν πρέπει απλώς να είναι ιδέα μου αφού το ποδήλατο κατέβαινε τις κατηφόρες με μια σταθερότητα πρωτόγνωρη σε σχέση με όλους τους άλλους τροχούς! Τόσο πρωτόγνωρη, που έκανε ακόμα και τον μεγαλύτερο χέστη του παγκόσμιου πελοτόν να στείλει τα φρένα του για ολιγόλεπτες διακοπές στις κοντινές παραλίες!
Η πρόγνωση του Meteo για 4 μποφόρ δεν επιβεβαιώθηκε, οπότε δεν μπορώ να σας μεταφέρω εντυπώσεις για την συμπεριφορά του Scirocco στους Σορόκους. Όμως στις απόπειρες για σπριντ (ή κάτι που να θυμίζει νοερά σπριντ αφού με τον Mark δεν έχουμε γεννηθεί καν στο ίδιο χωριό) οι τροχοί έδειξαν το βάρος τους και τα άλογα αρνήθηκαν πεισματικά να κοντράρουν αυτά ενός Mazda RX -7 που βρέθηκε δίπλα μου. Αυτός μάλλον πρέπει να είναι και ο χειρότερος τομέας των τροχών αν και δεν νομίζω ότι έτσι και αλλιώς οι αγωνιάρηδες που όλη τους τη ζωή ακολουθούν το τρίπτυχο πρόγραμμα- κοτόπουλο- βάρη θα τους φοράνε την ώρα που θα προσπαθούν να ακολουθήσουν το ξεκόλλημα του σημαντικού αγώνα της χρονιάς.
Ο ενθουσιασμός για τους τροχούς μου με έφερε (εκτός προγράμματος) στον Λαγό για να πάρω μια ιδέα για έναν άλλο τομέα στον οποίο οι τροχοί θεωρητικά θα υστερούσαν, την ανηφόρα. Οι ικανοί ανηφορίστες είμαι σίγουρος ότι μπορούν να με περάσουν ακόμα και με ένα σπαστό, οπότε τα πόδια και όχι οι τροχοί είναι υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει όταν οι κλίσεις ανεβαίνουν. Παρόλη την ασχετοσύνη μου πάντως, η αίσθηση που έχω είναι ότι οι Scirocco δεν ανεβαίνουν με την ελαφράδα που το κάνουν οι Zero, αίσθηση που ενισχύεται όσο οι κλίσεις ανεβαίνουν.
Ωστόσο πιστεύω ότι ο χρόνος που θα χαθεί σε μια ανηφόρα 5-10 χιλιομέτρων θα μπορέσει να κερδηθεί με το παραπάνω στις κατηφόρες και τις ισιάδες μιας διαδρομής 80-100 χιλιομέτρων. Αν βέβαια ζείτε σε ορεινό χωριό των Άλπεων ή ανεβοκατεβαίνετε σαν γιο- γιο τον Υμηττό ή την Πεντέλη, προτιμήστε κάτι αρκετά ελαφρύτερο (το οποίο βέβαια δεν θα σας ανεβάσει μόνο στην κορυφή αλλά και στον λογαριασμό!)

Στο δια ταύτα…

Οι Scirocco είναι (με διαφορά) οι οικονομικότεροι τροχοί που έχω καβαλήσει, όμως κατάφεραν να με ενθουσιάσουν σε ένα βαθμό που ποτέ δεν περίμενα και μάλιστα όχι μόνο λόγω μόνο την εμφάνισης αλλά και της συμπεριφορά τους.
Αν και “γύρισαν” μόλις για δυόμιση ώρες, με εντυπωσίασαν με την ταχύτητα, την ξεκούραστη κύλιση και την σταθερότητά τους στις κατηφόρες. Μάλιστα σε αυτούς τους τομείς νομίζω ότι υπερτερούν όχι μόνο έναντι των Easton αλλά και των Zero.
Έτσι οι πρώτες σκέψεις για την χρησιμοποίησή τους σε κάποιο Brevet έχουν ξεκινήσει ήδη, παρόλη την αρχική πρόθεση μου να τους έχω σαν τροχούς προπόνησης.
Προφανώς οι Zero θα τα καταφέρουν καλύτερα σε μια διαδρομή με πολλά υψομετρικά, όμως πιστεύω ότι σε μια διαδρομή με πολλές ευθείες και λίγες στρωτές ανηφόρες (όπως το Brevet της Νεμέας, το 300αρι της Αταλάντης, η Σπαρτακιάδα ή ακόμα και το 600αρι) οι “ταπεινοί” Sirocco θα έπαιρναν το προβάδισμα.
Προφανώς η αξιοπιστία είναι το Νο 1 στοιχείο και για τις 2 παραπάνω χρήσεις και ακτίνες που αρχίζουν να σπαν ή ένα στεφάνι που σε μερικές εβδομάδες θα αρχίσει να θυμίζει ζύμη για πίτσα θα ακυρώσει κάθε στάλα αρχικού ενθουσιασμού .
Αν όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβεί και η μάχη με τους πλευρικούς ανέμους δεν οδηγήσει σε Βατερλό οι Scirocco θα αποδειχθούν μια απίστευτη επιλογή και θα δικαιώσουν το ρητό του Τάκη “once Campy, always Campy”!
Ραντεβού λοιπόν σε 2-3 χιλιάδες χιλιόμετρα με πιο “πατημένες” εντυπώσεις…

Επισυναπτόμενο(α) Αρχείο(α)#2
jimmyLazo

jimmyLazo

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 141 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!:clap:
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

#3
kimdo

kimdo

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 271 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΙωαννινα
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Ωραιο review.Εχω στο μυαλο μου τους συγκεκριμενους τροχους σαν δευτερους για να μην εχω συνεχεια τους zero πανω και νομιζω βοηθησες αρκετα.Θα συμφωνησω οτι απο θεμα εμφανισης σκιζουν.

#4
johneco

johneco

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 577 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ!!! ΓΛΑΦΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ:respect:

#5
Antwnis

Antwnis

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 1.028 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Μεγειές μεγειές & ευχαριστούμε για το ρεβιού που ποτέ δεν αξιώθηκα να γράψω ~ τους έχω εδώ κ μερικούς μήνες και είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Νομίζω ότι τα κέντρα τους είναι σούπερ συγκριτικά με άλλους τροχούς αντίστοιχης τιμής. Το επόμενο βήμα είναι τώρα η Καμπανιόλο να βγάλει αντίστοιχους τροχούς με αέρο ακτίνες και ένα κλικ καλύτερα/ελαφρύτερα κέντρα - βλ. σαμάλ/ζέρο - (λέμε τώρα :naughty::rolleyes:).

#6
rallistas

rallistas

  All terrain

 • Cyclist Friends
 • 1.666 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Πισω μου σ'εχω σατανα με αυτους τους τροχους....Εχω τους Ultegra 6700 και ειμαι σε πολυ σοβαρες σκεψεις να παω σε κατι τετοιο.Καμια γνωμη Σιμο η καποιος αλλος?

#7
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Πισω μου σ'εχω σατανα με αυτους τους τροχους....Εχω τους Ultegra 6700 και ειμαι σε πολυ σοβαρες σκεψεις να παω σε κατι τετοιο.Καμια γνωμη Σιμο η καποιος αλλος?


Οι ουλτέγκρα τσουλάνε υπέροχα... Πέρα από την εμφάνιση δεν νομίζω να κερδίσεις τίποτα...

#8
Takxu

Takxu

  Administrator

 • Administrators
 • 26.410 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαAthens
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

.
Αν όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβεί και η μάχη με τους πλευρικούς ανέμους δεν οδηγήσει σε Βατερλό οι Scirocco θα αποδειχθούν μια απίστευτη επιλογή και θα δικαιώσουν το ρητό του Τάκη “once Campy, always Campy”!


Έξοχα γραμμένο το review σου Σίμο! Όπως πάντα από έναν "μαιτρ" της πένας.

Το ρητό είναι βγαλμένο από παλιά κινέζικη παροιμία.

#9
rallistas

rallistas

  All terrain

 • Cyclist Friends
 • 1.666 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Οι ουλτέγκρα τσουλάνε υπέροχα... Πέρα από την εμφάνιση δεν νομίζω να κερδίσεις τίποτα...Μαλιστα...Ισα ισα που θα βαρυνω κιολας οπως ειδα.Ευχαριστω Χριστοφορε.

Παντως εξακολουθουν να ειναι κουκλια!

#10
giannisma

giannisma

  Ροδα Τσαντα και κοπανα

 • Cyclist Friends
 • 2.285 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαAthens,Crete
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Ένα τέλειο και ολοκληρομένο review.. Kαλές βόλτες λοιπόν με τους τροχούς..Σύντομα αν χτυπήσω και εγώ ενα σετάκι θα γράψω το review μου ;)

#11
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Απλά να προσθέσω κι εγώ κάτι στο θέμα μιας και είμαι πλέον κάτοχος. Το review είναι πολύ αναλυτικό οπότε θα αναφερθώ μόνο σε παραλειπόμενα. Να πω απλά ότι απο λάθος στην αρχή οι τροχοί ήρθαν για κάμπι ελεύθερο και το βάρος που βλέπετε είναι με αυτό πάνω. Όταν μου στείλαν τα παιδιά τον αφαλό για σιμάνο και τον έπιασα στα χέρια μου κάτι δεν κόλλαγε... Ναι είναι 50γρ πιο βαρύς!!! Έτσι για να την σπάνε οι καμπανιόλιδες σε εμάς τους σιμανέους! χαχαχ Γενικά ενθουσιασμένος σε πρώτη φάση μόνο να μην πάθεις φουίτ στον δρόμο... Κάτι λεβιεδάκια που είχα ετοιμόρροπα τα ξεπέταξε κατευθείαν. Μετά έβγαλα κάτι δυνατά τις PRO και μπόρεσα να βάλω τα λάστιχα... [ATTACH]192070[/ATTACH]

Επισυναπτόμενο(α) Αρχείο(α)#12
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Και μία πάνω στο ποδήλατο το οποίο απο εμφάνιση το εκτόξευσε... [ATTACH]192071[/ATTACH]

Επισυναπτόμενο(α) Αρχείο(α)#13
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Σήμερα πρώτη βόλτα και ναι δηλώνω ενθουσιασμένος... Το μόνο που λείπει από τους τροχούς είναι η ζωηράδα... Στην πορεία τσουλάνε υπέροχα και σχίζουν τον αέρα πολύ καλά... Μπορώ να πω ότι είναι οι καλύτεροι τροχοί που είχα σε σχέση τιμή αγοράς απόδοση...

#14
rallistas

rallistas

  All terrain

 • Cyclist Friends
 • 1.666 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Θα με κανετε να δωσω τους Ultegra στο τελος!

#15
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Θα με κανετε να δωσω τους Ultegra στο τελος!


Όχι ρε μια χαρά είναι οι ουλτέγρα... Αν έπαιρνες απ την αρχή εντάξει αλλά αφού τους έχεις κράτα τους είναι κορυφαίοι οι ουλτέγκρα τσουλάνε πολύ γλυκά.

#16
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Δυστυχώς όσο ενθουσιάστηκα με αυτούς τους τροχούς στην αρχή τόσο απογοητεύτηκα στην συνέχεια. Με το που τους πήρα μετά από λίγο όταν πατούσα μπροστινό φρένο έκανε κάτι σαν να δονήτε. Μετά άλλαξα τακάκια και έτριψα τον τροχό με γομολάστιχα για να τον καθαρίσω μπας και αλλάξει κάτι αλλά πάλι τα ίδια. Μετά άρχισε και ο πίσω όταν πατάω φρένο να τρίζει. Πατάω φρένο και ακούγετε 10 χιλιόμετρα μακρια. Σήμερα τα πήρα στο κρανίο άσχημα γιατί κόντεψα να σκοτωθώ. Οι τροχοί ή θα τρίζουν ή αν πατήσω λίγο πιο δυνατά μπλοκάρει ο τροχός...

#17
speedster

speedster

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 818 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Δοκίμασες να τους καθαρίσεις καλά με καθαρό οινόπνευμα.....ίσως και ταυτόχρονα να αλλάξεις τακάκια ??? Όταν βάζεις νέα τακάκια πώς τα ρυθμίζεις ??? Κρατάς πατημένο το φρένο, έτσι ώστε να πατάνε σωστά (αν δεν έχει τζόγους η δαγκάνα) και μετά να τα σφίξεις ??? Αυτά τα ολίγα από τη μικρή μου εμπειρία.....

#18
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Τα έχω δοκιμάσει αλλά δεν γίνετε τίποτα. Αύριο θα φύγουν πίσω για το Cyclist.gr και ελπίζω να πάνε όλα καλά... Έχω αλλάξει πολλά ζευγάρια τροχών. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.

#19
Giannis26

Giannis26

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 2.245 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! αστα να δουλεψουν λιγο και θα στρωσουν Μην βιαζεσαι να τους πας πισω

#20
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

αστα να δουλεψουν λιγο και θα στρωσουν Μην βιαζεσαι να τους πας πισω


Λες; Απλά σήμερα Γιάννη κατέβηκα το βουνό και παραλίγο να σκοτωθώ και τα πήρα στο κράνος άσχημα. Θα κάνω λίγο υπομονή ακόμη...

#21
Galinho

Galinho

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.191 Δημοσιεύσεις
 • Τοποθεσία.
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Λάθος η γομολάστιχα. Καθάρισέ τα και άλλαξε τακάκια. Με Swisstop και φρένα planet x φρενάρουν μια χαρά. Τα φρένα σου αν είναι fsa τότε μπορεί και να φταίνε αυτά.

#22
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Λάθος η γομολάστιχα. Καθάρισέ τα και άλλαξε τακάκια. Με Swisstop και φρένα planet x φρενάρουν μια χαρά. Τα φρένα σου αν είναι fsa τότε μπορεί και να φταίνε αυτά.


Αν φταίνε τα φρένα τότε γιατί με τους άλλους τροχούς δεν είχα κανένα πρόβλημα απολύτως; Δηλαδή οι καμπανιόλοι για να δουλέψουν θέλουν συγκεκριμένα φρένα η συγκεκριμένα τακάκια; Λίγο κουλό δεν ακούγετε;

#23
Antwnis

Antwnis

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 1.028 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Δεν μ εμφάνισαν ποτέ το πρόβλημα που λες Χριστόφορε - τους έχω δουλέψει κ με campagnolo & swisstop μαύρα. Χωρίς να σκαμπάζω κ' πολλά, μήπως τα τακάκια δεν 'πατάνε' καλά στο στεφάνι όταν κλείνει η δαγκάνα; Εμένα τα παπουτσάκια ήθελαν ψιλορύθμιση πηγαίνοντας από άλλους τροχούς σε αυτούς...

#24
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Δεν μ εμφάνισαν ποτέ το πρόβλημα που λες Χριστόφορε - τους έχω δουλέψει κ με campagnolo & swisstop μαύρα. Χωρίς να σκαμπάζω κ' πολλά, μήπως τα τακάκια δεν 'πατάνε' καλά στο στεφάνι όταν κλείνει η δαγκάνα; Εμένα τα παπουτσάκια ήθελαν ψιλορύθμιση πηγαίνοντας από άλλους τροχούς σε αυτούς...


Και εγώ τους έχω δουλέψει με τα τακάκια της FSA και DUra ace τώρα. Έχω και καμπι ρεκορντ που μπορώ να τα βάλω πάνω να δοκιμάσω. Τα τακάκια πατάνε πολύ καλά ήταν από τα πρώτα που τσέκαρα.

#25
kimdo

kimdo

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 271 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΙωαννινα
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Τελικά Χριστοφορε από τι προήλθε το πρόβλημα στους τροχούς,γράψε δύο λόγια αν βρήκες λύση.

#26
Christoforos?

Christoforos?

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.231 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠολύκαστρο Κικίς
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Τελικά Χριστοφορε από τι προήλθε το πρόβλημα στους τροχούς,γράψε δύο λόγια αν βρήκες λύση.

Ξαναέβαλα τα σκληρά τακάκια και έστρωσε το πράγμα. Ο πίσω τροχός δεν τρίζει ο μπροστά δυστυχώς φρενάρει διακεκομένα. Δεν εόω πρόβλημα σταματάει αλλά μου χαλάει την αίσθηση αυτή η χαζομάρα. Ελπίζω να στρώσει στο μέλλον...

#27
takaros7

takaros7

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 947 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Υπομονή κ επιμονή θέλει το πράγμα.....απλά δεν πατάνε καλά.το μάτι μπορεί να βλέπει πως πατάνε αλλα στην πραγματικότητα δεν πατάνε.μια βδομάδα περίπου χρειάζεται κ στρώνει μετά....χαλαρά φρεναρισματα κ όχι τελευταία στιγμή.καθε τροχός έχει το δικό του πάτημα.λιγο να αλλάξει η γωνία που πατάει το τακακι στη ζαντα δημιουργείται κενό μονόπλευρα εξου κ οι σπαστικοι ήχοι κ αίσθηση.

#28
Semis

Semis

  Κορινθιακός Π.Ο.

 • Cyclist Friends
 • 175 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚόρινθος
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Παιδιά, επειδή με ενδιαφέρουν, κάτι καινούργιο για τους scirocco 35mm. Εντυπώσεις ?

#29
Galinho

Galinho

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 3.191 Δημοσιεύσεις
 • Τοποθεσία.
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Παιδιά, επειδή με ενδιαφέρουν, κάτι καινούργιο για τους scirocco 35mm. Εντυπώσεις ?


Χωρίς δε'υτερη σκέψη, στα λεφτά τους και στο βάρος του δεν βρίσκεις ποιοτικότερους τροχούς. Πανέμορφοι και τέρατα αντοχής...

#30
Semis

Semis

  Κορινθιακός Π.Ο.

 • Cyclist Friends
 • 175 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚόρινθος
Απάντηση: CAMPAGNOLO SCIROCCO 35mm: ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Ίσως εχω χάσει επεισόδιο. Γιατί δεν είναι διαθέσιμοι στα cyclist?