Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλώς ήρθατε στο Cyclist Friends
Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Cyclist-Friends . Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα είστε σε θέση να δείτε όλα τα θέματα, να δημιουργήσετε δικά σας και να απαντήσετε στα υπάρχοντα. Θα μπορείτε να στέλνετε προσωπικά μηνύματα, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά περισσότερα! Αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό, συνδεθείτε εδώ - αλλιώς δημιουργήσετε ένα λογαριασμό σήμερα!
Φωτογραφία

Θέμα που προέκυψε με μέλος του Forum και γενικότερη συμπεριφορά στο χώρο που μας φιλοξενεί

- - - - -

  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα είναι κλειδωμένο
Καμία απάντηση σε αυτό το θέμα

#1
Takxu

Takxu

    Administrator

  • Administrators
  • 26.451 Δημοσιεύσεις
  • ΤοποθεσίαAthens
Μερικές φορές, λέμε ότι " η πολλή Δημοκρατία κάνει κακό" και άλλα τέτοια. Ότι πρέπει να βάζουμε αυστηρά όρια και περιορισμούς γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και πρέπει να υπενθυμίζουμε με επίδειξη δύναμης, κάθε τόσο, τα όρια.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι αυτή η βάση πάνω στην οποία λειτουργεί ΑΥΤΟ το forum και όσο κι αν υπάρχουν εγκάθετοι, αγνώμονες, σφυριγμένοι, trolls, μέλη που συμπεριφέρονται ως trolls, αυτό εδώ το Forum συνεχίζει να αυξάνεται και να πληθαίνει γιατί η βάση της λειτουργίας του είναι οι σχέσεις μεταξύ των μελών, οι συμπεριφορές των παλαιότερων, η καλή διάθεση των νέων. Σε τέτοιο βαθμό που όλα τα παραπάνω "μέλη" να μην έχουν λόγω ύπαρξης ή η ζωή τους στην κοινότητά μας να είναι σύντομη.

Όσο κι αν η εποχή είναι γενικά δύσκολη, όσο κι αν πολλές φορές, με διάφορα που μας συμβαίνουν βλέπουμε το Forum ως μέσο εκτόνωσης, να ξέρετε (και το ξέρετε) ότι οι τακτικές Χίτλερ ποτέ δεν μου άρεσαν και ποτέ δεν τις εφάρμοσα.

Μαζικές διαγραφές μελών, επιλεκτικά ξεμπροστιάσματα, στοχοποίηση και συγκεκριμένη συμπεριφορά εκ μέρους της διαχείρισης που να δείχνει την έξοδο σχεδόν, αναγκαστικά σε κάποιον ΔΕΝ είναι οι τρόποι που μου αρέσει να λειτουργώ. ΔΕΝ είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει στη ζωή τους να δίνουν αξία σε κάτι που δεν έχει ή να προσπαθούν να πάρουν οι ίδιοι αξία ασκώντας εξουσία.

Ναι έχω το καρπούζι και το μαχαίρι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει για μένα τίποτα.

Από την άλλη όμως, έχω το καθήκον να κρατήσω αυτό το Forum σε σωστή λειτουργία και έτσι υπάρχουν στιγμές που πρέπει να επεμβαίνω. Επεμβαίνω κλειδώνοντας ή σβήνοντας θέματα, εξαντλώντας τα περιθώρια όσο μπορώ ενώ αποφεύγω να κάνω ban και να απαγορεύω την είσοδο σε μέλη εκτός αν αυτό είναι μονόδρομος και μετά από πάρα πολύ σκέψη και πολλές προειδοποιήσεις, σταδιακά και ποτέ με τη μία εκτός τραγικών εξαιρέσεων.

Το forum αυτό, αν και ανήκει ουσιαστικά στο Cyclist, θέλω να πιστεύω ότι είναι βήμα ελεύθερης διακίνησης απόψεων σχετικά με το ποδήλατο αλλά και άλλα γενικά, κοινωνικά ζητήματα χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους πίεση από τη διαχείριση για αλλαγή.

Είναι πολλά τα θέματα που ανοίγονται και θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει ως "ανταγωνιστικά ως προς τα συμφέροντα του Cyclist" αλλά αυτό δεν με απασχολεί. Δεν με απασχολεί γιατί ξέρω, μετά από τόσα χρόνια ότι αυτή η κοινότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει με παρωπίδες και μέσα σε κλειστό κύκλο. Γιατί ξέρω ότι αν έχουμε ή θα έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για την ανάπτυξη του ποδηλάτου στην Ελλάδα θα είναι γιατί το forum μας λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Γιατί ξέρω ότι ο έλεγχος συνειδήσεων και το περιορισμένο πεδίο σκέψης μόνο συρρίκνωση μπορεί να φέρει και γιατί, σε τελική ανάλυση, ένα forum χαρακτηρίζεται από τα μέλη του και αυτά που γράφουν όπως τα γράφουν, αυτά.

Κάθε τόσο, εμφανίζεται κάποιο νέο μέλος που είναι λίγο off από ότι έχουμε συνηθίσει, έχει λίγο περίεργη αισθητική και πολλές φορές γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό.

Τι αναμένω:
Αναμένω από τους παλιότερους να μπορούν να διακρίνουν τη διαφορετικότητα αυτή και να πράξουν ως εξής:
Αρχικά να προσπαθήσουν να δείξουν με σωστό τρόπο στο μέλος αυτό, ως οικοδεσπότες, ότι κινείται σε λάθος δρόμο. Μία, δύο, τρεις φορές είναι αρκετές. ΌΧΙ τριάντα φορές από το κάθε μέλος. Λίγες, συνολικά. Η κοινή λογική είναι ικανή να δείξει τη σωστή συμπεριφορά.
Αν αυτό δεν είναι αρκετό, αναμένω από τα παλιότερα μέλη, να αδιαφορήσουν στην προσπάθεια του μέλους αυτού να συνεχίσει να κινείται λάθος μέσα στο forum σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί ήρεμα αυτή η τακτική και συμπεριφορά.
Αν και αυτό δεν είναι αρκετό τότε, έχω τη δύναμη και τη διάθεση να λάβω δράση ώστε να αλλάξω την κατάσταση και είτε να επαναφέρω το άτομο αυτό στην τάξη είτε να του υποδείξω την έξοδο.

Αυτό που δεν αναμένω είναι:
Συνεχείς ειρωνίες, γέμισμα όλων των θεμάτων με σχόλια ΚΑΙ των παλιών μελών που δίνουν τροφή στη διόγκωση του προβλήματος, συμπεριφορές από μέλη που δείχνουν ότι αντί να συνετίσουν το μέλος, πέφτουν οι ίδιοι στην ίδια παγίδα, συνεχόμενες δηλώσεις αγανάκτησης που δεν παρέχουν τίποτα απολύτως στην εκτόνωση της κατάστασης.

Σας παρακαλώ να βοηθήσετε να κρατήσουμε το επίπεδο της κοινότητάς μας εκεί που είναι και εκεί που συνεχίζει να αυξάνει κάνοντας ρεκόρ κάθε μήνα, από συμμετοχές και επισκέψεις.

Όσον αφορά το πρόσφατο θέμα που δημιουργήθηκε με ένα μέλος, να ξέρετε ότι υπάρχει δουλειά που γίνεται και προσπαθώ να του δείξω τι είναι σωστό. Έχει ήδη λάβει μια τελευταία ειδοποίηση για να διορθώσει τον τρόπο που γράφει σε κάποια ποστ. Αν αυτό δεν αλλάξει, τότε θα αναγκαστώ να παρέμβω πιο δραστικά. ΜΗΝ τροφοδοτείτε όμως αυτή την αντιπαράθεση.

Προσπαθήστε να αμβλύνετε ένα πρόβλημα και όχι να το διογκώνετε. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε και θα βοηθήσουμε να κρατήσουμε την κοινότητά μας στο επίπεδο που πρέπει.

Με συγχωρείτε για το μακρύ post μου.

Κλείνω, παραθέτοντάς σας ξανά τους σκοπούς και όρους χρήσης ώστε να τους φρεσκάρετε ή να τους διαβάσετε ξανά.

Το θέμα αυτό κλειδώνεται γιατί δεν υπάρχει λόγος σχολιασμού του. Αν κάποιος θα ήθελε να αναφερθεί στον διαχειριστή μπορεί να μου στείλει PM.

Επίσης, για όσο διάστημα υπάρχει αυτή η "ευαίσθητη" περίοδος μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, post που θα θεωρούνται ότι "ρίχνουν λάδι στη φωτιά" ή θέματα που ανοίγονται και δεν εξυπηρετούν προς την εκτόνωση θα σβήνονται χωρίς προειδοποίηση ανεξαρτήτως ποιός το ανοίγει και που το γράφει.


Σας ευχαριστώ που βοηθάτε να κρατάμε το forum μας ενδιαφέρον και σε αυτό το επίπεδο.

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ο Δεκάλογος του καλού Cyclist Friend:
1.Συστηθείτε λέγοντας λίγα λόγια για τον εαυτό σας ενώ μιλήστε άφοβα και για το ποδήλατό σας.
2. Χρησιμοποιήστε «Άβαταρ» γιατί δίνει χρώμα και χαρακτήρα στην κοινότητά μας.
3. Συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ σας χωρίς όμως να δώσετε πολύ προσωπικές πληροφορίες όπως διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο.
4. Χρησιμοποιήστε την "Αναζήτηση" πριν κάνετε κάποια ερώτηση στην κοινότητα, η ερώτησή σας ίσως έχει ήδη απαντηθεί.
5. Γίνεται σαφείς στις ερωτήσεις σας, θα πάρετε σωστές και χρήσιμες απαντήσεις.
Αντιπαραθέστε τη γνώμη σας με επιχειρήματα και με κόσμιο τρόπο, ποτέ σε προσωπικό επίπεδο. Τα τηλεοπτικά παράθυρα έχουν κάνει ήδη αρκετή ζημιά στην πολιτισμική μας κληρονομιά. Tip: Πριν πατήσετε το κουμπάκι "Υποβολή", πατήστε το "Προεπισκόπηση". 6. Μια δεύτερη ανάγνωση της δημοσίευσής σας, θα σας "γλιτώσει" από ανούσιες αντιπαραθέσεις και παρεξηγήσεις.
7. Αποφύγετε τη δημόσια κριτική γιατί ξέρετε ότι τα γραπτά μένουν και αύριο-μεθαύριο θα βρεθείτε εκτεθημένοι. Σας διαβάζει χιλιάδες κόσμος.
8. Τεκμηριώστε τις απόψεις σας. Ο "τάδε είναι καραγκιόζης", ο "δείνα είναι απατεώνας", "αυτό το ποδήλατο είναι μάπα, ενώ το άλλο είναι super", δεν δίνει καμία χρήσιμη πληροφορία που προσθέτει αξία στην κοινότητά μας.
9. Προσπαθείστε να συμμετέχετε στις συζητήσεις, ακόμα και αν είστε αρχάριοι και νομίζετε ότι δεν έχετε τίποτα να πείτε. Ακόμα και μια απλή ερώτηση, ή παρατήρηση μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ή ιδέες.
10. Παραμείνετε ευγενικοί και σεβαστείτε τους συνομιλητές σας.