Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλώς ήρθατε στο Cyclist Friends
Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Cyclist-Friends . Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα είστε σε θέση να δείτε όλα τα θέματα, να δημιουργήσετε δικά σας και να απαντήσετε στα υπάρχοντα. Θα μπορείτε να στέλνετε προσωπικά μηνύματα, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά περισσότερα! Αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό, συνδεθείτε εδώ - αλλιώς δημιουργήσετε ένα λογαριασμό σήμερα!
Φωτογραφία

"Ask the Pro" the "How to" guide !

- - - - -

 • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα είναι κλειδωμένο
2 απαντήσεις στο θέμα

#1
Yiannis99

Yiannis99

  Οικονομικός μετανάστης στο UK..

 • Cyclist Friends
 • 6.603 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαLondon, UK
Ο Τάκης σας έγραψε σε προηγούμενο θέμα το σκεπτικό πίσω από την δημιουργία της κατηγορίας "Ask the Pro", για υπενθύμιση παραθέτω το μήνυμά του:

Πολλά μέλη έχουν απορίες και θα ήθελαν μια πιο "επίσημη" γνώμη από κάποιον αθλητή που να έχει κάποια σχετική εμπειρία στο θέμα που τον απασχολεί αλλά είναι δύσκολο μέσα στον κυκεώνα της πληροφορίας να πάρει απάντηση στην ερώτησή του.

Επίσης, υπάρχουν αρκετοί πολλοί καλοί αθλητές εκεί έξω που προσπαθούν για διάκριση, έχουν κάποια εμπειρία, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, που θα ήθελαν να μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον απλό χομπίστα και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τις απορίες του αλλά δεν ξέρουν πως.

Είπαμε αυτό, λοιπόν, να προσπαθήσουμε να το γεφυρώσουμε και να φέρουμε πιο κοντά τον αθλητή με τον χομπίστα μέσω του Cyclist Friends. Επιλέξαμε 4 αθλητές για διαφορετικούς λόγους τον καθένα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλα αξιόλογα παιδιά δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά, προφανώς.

Ο τίτλος "Ask the Pro" φυσικά δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά είναι "Pro" σε χαρακτήρα και το "παίζουν" κάπως ή είναι αθληταράδες επαγγελματίες κλπ. Είναι απλά ένας διακριτικός τίτλος χάριν αστεϊσμού για τους φίλους μας που μιμείται αντίστοιχους τίτλους σε Site του εξωτερικού όπου απαντούν όντως οι μεγάλοι Pro. (Pro= Professional Rider, "Pro"= Κάποιος που το παίζει pro με το στυλάκι και το ύφος του. "Είσαι και πολύ "pro" με αυτό το κολάν", "γιατί δεν χαιρετάς στο δρόμο, την είδες "pro"?)

Οι τέσσερις αυτοί αθλητές είναι:

1. Μαρία Μιχαλογιαννάκη aka Lady M.
Πρωταθλήτρια Downhill, με διακρίσεις στο εξωτερικό και με συμμετοχές σε πολλούς διεθνείς αγώνες με την ομάδα της Unior Tools

2. Νεόφυτος Σακελλαρίδης aka neoeides
Αθλητής της Continental SP Tableware, πολυνίκης και πρωταθλητής στις κατηγορίες U23 και με πρόσφατη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Δανίας και εξειδίκευση στους αγώνες Χρονομέτρου

3. Παναγιώτης Χατζάκης aka Chatzelos
Ένας από τους ελπιδοφόρους αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας. Ο πρώτος 20άχρονος που παίρνει μεταγραφή για ομάδα του Εξωτερικού την EC mayenne, και είναι σίγουρο ότι θα μας γεμίσει με εμπειρίες από τη ζωή του εκεί στα ξένα.

4. Γιώργος Νείλας aka Toolman
Ο γνωστός σε όλους μας Toolman. Αθλητής του Αίολου, ήρθε από το πουθενά, και είναι ότι πιο κοντά στον χομπίστα μιας και ξεκίνησε ποδήλατο πριν λίγα χρόνια στην ηλικία των 30 και κατάφερε αρχικά να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία Masters και πέρσι να έχει πολύ καλά πλασαρίσματα και βάθρα σε αγώνες της κατηγορίας των ανδρών με αποκορύφωμα την τρίτη του θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ.


Στα θέματα που θα ανοιχτούν θα μπορεί ο καθένας από εμάς να τους κάνει ερωτήσεις για κάτι που τον απασχολεί και αφορά, ποδήλατα, προπονήσεις, διατροφή, τεχνική κλπ και εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη γνώση οι "pro" θα απαντούν ανάλογα.

Παράλληλα θα μπορούν να ανοίγουν δικά τους θέματα παρουσιάζοντας τη ζωή τους με το ποδήλατο και τις προπονήσεις τους φέρνοντάς μας πιο κοντά στη ζωή ενός αθλητή ενώ θα μας περιγράφουν αγώνες, εμπειρίες και άλλα τεχνικά ή αγωνιστικά θέματα που θεωρούν σημαντικά και θα ήθελαν να τα μοιραστούν μαζί μας.Κατωτέρω θα σας γράψω έναν οδηγό "How to" για το πώς θα απευθύνεστε στους Pro μας και θα τους θέτετε τις ερωτήσεις σας.

Σε κάθε φόρουμ που έχει δημιουργηθεί στο όνομα κάθε Pro μας, υπάρχει μέσα ένα subforum με τίτλο "Ερωτήσεις πρός τον/την ...." τα μέλη μας μπορούν να ανοίξουν ένα θέμα σε αυτό το subforum και να κάνουν την ερώτησή τους πρός τον/την Pro που θέλουν.

Όμως, σε αυτό το subforum αν ένα μέλος ανοίξει ένα θέμα, τα άλλα μέλη δεν μπορούν να απαντήσουν ή να σχολιάσουν, μόνο το μέλος που άνοιξε το θέμα μπορεί να απαντήσει και να προσθέσει, να διευκρινήση ή να ευχαριστήσει στο δικό του θέμα.
Αυτό έγινε για να μην υπάρχει συζήτηση σε αυτά τα φόρουμ και η επικοινωνία να είναι δυαδικά αμφίδρομη, από το μέλος πρός τον Pro και η απάντηση από αυτόν/ην πρός το μέλος.

Να κάνω μια παρένθεση εδώ και να πώ ότι σκοπός αυτών των Pro φόρουμ είναι να λειτουργήσουν σαν μια online εγκυκλοπαίδεια εμπειριών και συμβουλών από κάποιους καταξιωμένους αθλητές πρός τα μέλη αυτού του φόρουμ.
Οι τέσσερεις αυτοί φίλοι μας θα προσπαθήσουν να σας περάσουν την προσωπική τους εμπειρία και γνώσεις ώστε να σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση ή να μάθετε μια τεχνική ή να σας δώσουν έναν άλλο τρόπο χειρισμού μια κατάστασης στο βουνό ή στον δρόμο. Οι γνώσεις τους πηγάζουν από τις προσωπικές τους εμπειρίες σε αγώνες και δοκιμές και πρέπει να τις αντιμετωπίσετε ακριβώς σαν τέτοιες, προσωπικές.
Σίγουρα μπορεί κάποιοι μέσα στο φόρουμ να έχουν μια άλλη άποψη ή συμβουλή αλλά εδώ ρωτάτε τους συγκεκριμένους Pro για την δική τους άποψη.

Οπότε, ας δούμε λίγο τα διαδικαστικά, στο χωριό μου λένε: garbage in, garbage out, που σημαίνει ότι όσο πιο ποιοτική και πλήρης είναι μια ερώτηση, τόσο καλύτερη απάντηση θα πάρετε.

Γενικές συμβουλές λοιπόν, για το πώς να θέσετε τις ερωτήσεις σας.

1. Να είστε συγκεκριμένοι, πείτε απλά και καθαρά τι σας απασχολεί και γιατί.
2. Στοχεύστε στο αποτέλεσμα, πείτε τι θέλετε να πετύχετε και γιατί ρωτάτε.
3. Μην πλατιάζετε, μείνετε στα απαραίτητα. (τι, που, πώς, πότε, γιατί, ποιός, πόσο)
4. Δώστε λεπτομέρειες του εξοπλισμού σας και των συνθηκών που αντιμετωπίσατε αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικό.
5. Σκεφτείτε ποιός Pro μπορεί να σας απαντήσει καλύτερα και μετά ρωτήστε. πχ: μην ρωτήσετε την Μαρία για ποδηλασία χρονομέτρου θα σας βρεί κανένα κακό..
6. Ρωτήστε για πράγματα που δεν μπορούν να απαντηθούν αλλού μέσα στο φόρουμ μας, οι Pro είναι ενεργοί αθλητές και κάποιοι και εργαζόμενοι, δεν έχουν άνεση χρόνου για να απαντούν σε γενικά θέματα.
7. Πρίν ρωτήσετε, ψάξτε μόνοι σας να βρείτε την απάντηση, google is your friend, μην τα περιμένετε όλα έτοιμα.
8. Γράψτε σε σωστά Ελληνικά, όχι greeklish, όχι χλαπατσέϊκα, όχι όλα κεφαλαία και να είστε ευγενικοί. Να θυμάστε, Noblesse Oblige

9. "Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς", βουτήξτε την γλώσσα στο μυαλό πρίν γράψετε...

Αφού λοιπόν θέσετε την ερώτησή σας, ο Pro θα την διαβάσει και αν αποφασίσει να απαντήσει θα ανοίξει αυτός ένα νέο θέμα στο κύριο forum (πχ στο 'Ask Neo") όπου θα αναφέρει την ερώτηση και θα δώσει την απάντησή του, ακολούθως θα "μαρκάρει" την ερώτηση ως Answered και θα την κλειδώσει. (οι ερωτήσεις μετά από λίγο καιρό θα διαγράφονται από το suforum εφόσον θα περιέχονται στο κύριο φόρουμ)


Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα διαδικαστικά. Η κατηγορία "Ask the Pro" θα ανοίξει από μεθαύριο Δευτέρα, ακονίστε τα μολύβια σας!


Γιάννης

#2
Takxu

Takxu

  Administrator

 • Administrators
 • 26.455 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαAthens
Για να μη νοιώθουν οι "pro" μας μόνοι τους επιτρέψαμε την καταχώρηση μηνυμάτων στα θέματα τους που έχουν οι ίδιοι κρατήσει ανοικτά. Έτσι μπορείτε να γράφετε κάποια σχόλια, ξεκάθαρα, που θα απευθύνονται σε αυτούς και δεν θα έχουν τη μορφή συζήτησης μεταξύ των υπολοίπων μελών. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα θέματα αυτά καθαρά για να έχουν όλοι πρόσβαση στην πληροφορία και να είναι ξεκάθαρα. Τα μηνύματα που δεν θα σχετίζονται με τα θέματα και θα θεωρούνται πλεονασμοί θα σβήνονται. Ευχαριστώ για την κατανόηση!

#3
Takxu

Takxu

  Administrator

 • Administrators
 • 26.455 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαAthens
Να κάνω ένα update επειδή μέχρι στιγμής δεν το είχαμε φτιάξει όπως έπρεπε και τελικά το καταφέραμε χτες.

Πλέον σε όλα τα Θέματα που ανοίγουν οι "pro" μας μπορείτε να απαντάτε κανονικά, εκτός από αυτά που κλειδώνουν οι ίδιοι βέβαια. Έτσι θα μπορείτε να σχολιάσετε καταχωρήσεις και αναρτήσεις τους. Σας παρακαλώ όμως να είστε αυστηρά on topic.

Καλή διασκέδαση.

http://www.cyclist-f...o<br /> <br />