Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλώς ήρθατε στο Cyclist Friends
Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Cyclist-Friends . Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα είστε σε θέση να δείτε όλα τα θέματα, να δημιουργήσετε δικά σας και να απαντήσετε στα υπάρχοντα. Θα μπορείτε να στέλνετε προσωπικά μηνύματα, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά περισσότερα! Αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό, συνδεθείτε εδώ - αλλιώς δημιουργήσετε ένα λογαριασμό σήμερα!
Φωτογραφία

Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

- - - - -

 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
162 απαντήσεις στο θέμα

#91
stumpjumper fsr

stumpjumper fsr

  This user is banned

 • Banned user Inactive Imported Users
 • 2.848 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Ελα ντε... Να πεις ότι ανέβηκε σε καμιά όρκα και λύσσαξε, να πω πάει στα διάλα. Αλλά νευρικό και στριφτερό το ντουμάνι?!?!?!? Θα του δωσω καμιά μέρα το τσιγκλεσπίντ μου να νοιώσει σκυφτή θέση κοπάνημα και στρίψιμο.:harhar::devil:

αυτη την κουρσα καβαλαει και ο γνωστος μπρεβετας,Ελβετοστ Φαμπιαν Κανσελαρα.απλα την πιεζει λιγο περισσοτερο απο τον μεσο αναβατη γιατι στον τερματισμο εχει μπουφε με εκλεκτα εδεσματα και τρεχει να προλαβει :kaloe:

#92
Tassos96

Tassos96

  Γαϊδουrider

 • Cyclist Friends
 • 5.508 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Πέσατε να με φάτε ρε σεις. Η όρκα δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν και για αρκετές μέρες απ' ότι κατάλαβα. Φυσικά και θα την δοκιμάσω.

#93
Vrass

Vrass

  ο Μέγας Κλαδεφτήρ

 • Cyclist Friends
 • 4.345 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΟπου έχει μπύρα και φαΐ.
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 E, αφού η όρκα ήταν αδιάθετη καλώς πήρες το ντουμάνι. Δοκίμασέ την στα καλά της και μετά πες ποιο σ'άρεσε περισσότερο.:naughty::bleh:

#94
vicious cycle

vicious cycle

  aka βίτσιους

 • Cyclist Friends
 • 2.798 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαSterea Ellada
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 έχω ιδέα για παράλληλο γεγονός, για χλαπατσοκουρ(σ)άδες, με το ble brevet. το compute για τώρα, αλλά θα πέσει στο τραπέζι σαν ιδέα το φτηνό πωρο. εσείς μη χαλαρώνετε στο μεταξύ.

#95
yellowbird

yellowbird

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 7.476 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

[ATTACH=CONFIG]197380[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]197381[/ATTACH]


[ATTACH=CONFIG]197382[/ATTACH]


http://www.bikeradar...it-bike-38181/3

Επισυναπτόμενο(α) Αρχείο(α)#96
maximos-roma

maximos-roma

  L`eterna citta

 • Cyclist Friends
 • 404 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 πολυ ωραιο το παραπανω.

#97
agou7

agou7

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPipPip
 • 42 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 πολυ καλό ποδήλατο

#98
pusherman

pusherman

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 2.777 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Ξεκινάω το test.Επιτέλους ! Το ποδήλατο παρελήφθη από το C3 και από μια πρώτη ματιά έχει απίστευτο φινίρισμα που ακόμα και μετά από αρκετά χλμ. που φαντάζομαι οτι θα έχει γράψει σε test παραμένει σε κατάσταση βιτρίνας.Μάλλον όμως και οι προκάτοχοί μου του φέρθηκαν ως άξιζε. Μετά από άπειρα βέβαια μωρομάντηλα και degreaser ήλθε στη κατάσταση που θέλω να το καβαλήσω. Βίτσιο?Δέν ξέρω. Παράλληλα έγινε και η απαραίτητη αλλαγή τροχών, σέλλας και τακακίων με αυτά που έχω στο ποδήλατό μου για να επικεντρωθώ όσο το δυνατόν γίνεται στον σκελετό που για τον γράφοντα είναι ΤΟ ζητούμενο. Τα υπόλοιπα και οι φωτό τις επόμενες ημέρες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων το Cyclist που μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό είτε με πιθανότητα αγοράς είτε για εμβάθυνση στις τεχνολογίες που έχουν τα σύγχρονα ποδήλατα ,απόκτηση εμπειριών και διαμόρφωση άποψης.

#99
red line

red line

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 95 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Άντε ρε Γιάννη,κάνε το τεστάκι σου να μας πεις εντυπώσεις,μπάς και κάνουμε καμιά αλλαγη..!!!???:naughty: Καλά,στις 4.00 ποστάρεις???Δεν σε πιάνει ο ύπνος εσένα?

#100
Marevit

Marevit

  Κορινθιακός Π.Ο

 • Cyclist Friends
 • 26.426 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Ξεκινάω το test.Επιτέλους !

Το ποδήλατο παρελήφθη από το C3 και από μια πρώτη ματιά έχει απίστευτο φινίρισμα που ακόμα και μετά από αρκετά χλμ. που φαντάζομαι οτι θα έχει γράψει σε test παραμένει σε κατάσταση βιτρίνας.Μάλλον όμως και οι προκάτοχοί μου του φέρθηκαν ως άξιζε.

Μετά από άπειρα βέβαια μωρομάντηλα και degreaser ήλθε στη κατάσταση που θέλω να το καβαλήσω.
Βίτσιο?Δέν ξέρω.

Παράλληλα έγινε και η απαραίτητη αλλαγή τροχών, σέλλας και τακακίων με αυτά που έχω στο ποδήλατό μου για να επικεντρωθώ όσο το δυνατόν γίνεται στον σκελετό που για τον γράφοντα είναι ΤΟ ζητούμενο.

Τα υπόλοιπα και οι φωτό τις επόμενες ημέρες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων το Cyclist που μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό είτε με πιθανότητα αγοράς είτε για εμβάθυνση στις τεχνολογίες που έχουν τα σύγχρονα ποδήλατα ,απόκτηση εμπειριών και διαμόρφωση άποψης.


Άντε ρε Γιάννη,κάνε το τεστάκι σου να μας πεις εντυπώσεις,μπάς και κάνουμε καμιά αλλαγη..!!!???:naughty:
Καλά,στις 4.00 ποστάρεις???Δεν σε πιάνει ο ύπνος εσένα?


Μακράν ο καλύτερος δοκιμαστής...............

#101
pusherman

pusherman

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 2.777 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Η αρχική αίσθηση που κάποιος αποκομίζει-από τα πρώτα κιόλας μέτρα- είναι η μή μετάδοση των μισών τουλάχιστον αναταράξεων που νιώθει κανείς με ένα μέσης σκληρότητας ποδήλατο δρόμου. "Ρε σύ ,τί γίνεται εδώ πέρα ?" έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου.Προσπαθούσα να περνάω καθιστός σε όλες τις μικροανωμαλίες που μας έχει χαρίσει απλόχερα ο Άγνωστος Εργολάβος στους Ελληνικούς δρόμους και αντιλήφθηκα οτι οι τύποι έχουν κάνει ποοοοολύ καλή δουλειά !Έχουμε πέρα από άνεση και αυξημένη πρόσφυση των τροχώνα όπως ακριβώς ένα f/s mtb .

Το δέ πηρούνι αναλαμβάνει να κάνει το ίδιο και στα χέρια μας.Σε στάση και πατώντας το μπροστινό φρένο είναι ορατή η κατα μήκος παραμόρφωση των σκελών.Λίγο περίεργη και η όψη του σε σχέση με τα υπόλοιπα πηρούνια αλλά εδώ ισχύει το ρητό :"Form follows function".

Καλά όλα αυτά τα επιμέρους χαρακτηριστικά αναρωτιέται κάποιος αλλά το πλαίσιο συνολικά πώς είναι στο δρόμο? Τσίχλα? Βάρκα ? Mercedes για συνταξιούχους ? Βαρετό?

Όχι...:naughty:

Η μεγάλη μ.τ. (bb90) με τον θηριώδη διαγώνιο και τα ψαλίδια είναι ένα ενιαίο στιβαρό σύνολο που αποκρίνεται άμεσα και επαρκώς στην δύναμη που θα του μεταφέρουμε από τον δισκοβραχίωνα σε σπρίντ.Φαντάζομαι οτι θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην ακαμψία ανάμεσα σε ένα 4άρι και ένα 6άρι πλαίσιο αλλά για τον μέσο (και βάλε!) αναβάτη που θα χρησιμοποήσει το Domane καθημερινά σε προπονήσεις ,brevet και Κυριακάτικες βόλτες των 100+ χλμ. είναι ε-παρ-κέ-στα-τη ! Αυτό που είδα είναι οτι πρέπει να διατηρούμε ομαλό πεταλάρισμα και να μήν "χοροπηδάμε" στη σέλλα γιατί η εικόνα μας θα είναι κωμική λόγω της μικροκίνησης που επιτρέπει ο σύνδεσμος-πατέντα.Στην αρχή θα το κάνετε ασυναίσθητα αλλά μετά όλοι προσαρμοζόμαστε .Αφήστε που είναι και αποδοτικότερο ,έ ?

Η γεωμετρία Η2 με το μεγάλο μεταξόνιο (+3 εκ.από το αντίστοιχο Madone) λόγω μακρύτερων πίσω ψαλιδιών κατά 1,5 εκ. και rake πηρουνιού ,ψηλότερο κούτελο και μικρότερη γωνία είναι οκ για άνετη οδήγηση με άνεση αλλά δέν έχεις στα χέρια σου λεπίδι.Δέν είναι άλλωστε προορισμένο για αυτό το συγκεκριμένο ποδήλατο. Βέβαια έχει σχέση και με το πώς στήνεσαι επάνω σε ένα ποδήλατο ,το μέγεθος που θα επιλέξεις κ.λ.π. Πάει πολύ μακρυά το πράγμα και γίνεται αυστηρά προσωπικό.

Κινείσαι σβέλτα μέν ,χωρίς εξαλλοσύνες δέ.Μάλλον δέν θα το διάλεγε κάποιος για καθαρά αγωνιστική ποδηλασία .

Για την γεωμετρία Η1 που λέγεται οτι θα διατεθεί το 6άρι πλαίσιο λογικά κάποια μεγέθη θα διαφοροποιούνται .Δέν πιστεύω να δούμε εκεί π.χ. υποδοχές για φτεράκια που μακραίνουν τα chainstays.Μάλλον θα είναι μια σιδηρογροθιά σε βελούδινο γάντι.


Εδώ πρέπει να συμφωνήσω με τους υπόλοιπους δοκιμαστές πρίν από εμενα οτι περίμεναν "κάτι καλύτερο" για τα χέρια αλλά νομίζω οτι περισσότερο οφείλεται στην ταινία τιμονιού .Μικρό το πρόβλημα όμως διότι με μια παχύτερη/απορροφητικότερη όπως γνωρίζουμε κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.Στα υπόψιν και η πιθανή τοποθέτηση carbon τιμονιού από τον υποψήφιο αγοραστή κάποια στιγμή .Το τιμόνι όμως με την κλασσική κούρμπα που πρώτη φορά χρησιμοποιούσα με ικανοποίησε γιατί έπιανα καλύτερα τις μανέτες από τα drops. (άν δέν έχετε τερααααάστια δάκτυλα δοκιμάστε το).
Γενικότερα τα ανταλλακτικά/αναλώσιμα είναι κάτι που αργά ή γρήγορα αντικαθίστανται είτε απο φθορά είτε από φαγούρα στην τσέπη οπότε δέν είναι ΤΟ θέμα συζήτησης εδώ.

Η σειρά 105 έχει λίγες διαφορές λειτουργίας /εργονομίας από την ακριβότερη Ultegra .Εάν μπορείτε να αλλάξετε τακάκια κάντε το όμως.Ο δ/β δέν ανήκει σε κάποια σειρά της Shimano αλλά κάνει την δουλειά του μέχρι νεωτέρας.Τους τροχούς δέν τους δοκίμασα γιατί υπολόγισα σε μία ακόμα βόλτα αλλά παρεμβλήθηκε μια μέρα με ΜΤΒ .Τα 25άρια ελαστικά χωρούσαν άνετα πάντως στο πλαίσιο .


Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post το ποδήλατο αρχικά σεταρίστηκε με τον λαιμό που χρησιμοποιώ συνήθως (τον άκαμπτο Rithcey wcs 4-axis) και αφού άλλαξα το κάλυμα των ρουλεμάν του λαιμού προκειμένου να χαμηλώσω όοοοσο γίνεται .Το μεγάλο κούτελο (16εκ. στο 54άρι )δέν μου άφηνε πολλά περιθώρια επιλογών και ε συνδυασμό με την χαμηλή σέλλα λόγω μικρού καβάλου με έβαλαν στην πρώτη δοκιμή σε ψηλή και τραβηγμένη θέση οδήγησης.Είχα 4εκ. drop αντι για 7,5-8 που έχω στο δικό μου ποδήλατο.
Το αποτέλεσμα όσο και άν συνήθισε το σώμα μου μετά τα πρώτα χιλιόμετρα λόγω άνεσης δέν με ικανοποίησε γιατί δέν μπορούσα να πιέσω το μπροστινό μέρος και να στρίψω όσο μπορούσε το ποδήλατο .
Στην δεύτερη δοκιμή μπήκε ο εργοστασιακός λαιμός των 9εκ. και η θέση οδήγησης βελτιώθηκε δραματικά ,πλέον "κούμπωσα" όσο μπορούσα γιατί΄και πάλι απείχα αρκετά και από το μπρεβετάδικό σετάρισμά μου.Γενικότερα όσο χαμηλώνει το τιμόνι απλώνει και το σώμα.
Για περαιτέρω "αγωνιάρικη" οδήγηση και όσο επιτρέπει η γεωμετρία H2 του domane νομίζω οτι ένας λαιμός με κλίση -17 θα πρέπει να τεθεί σοβαρά στα υπόψιν προκειμένου να χαμηλώσετε για να κινηθείτε σβέλτα εάν δέν είστε μακρυκάνηδες .Το αυτό και με το καλυμα των ποτηριών του λαιμού.Τραγικά ψηλό.


Οι παρακάτω φωτό έγιναν σε ένα τμήμα της Διόλκου σε αρχαίο pave' δηλαδή (εντάξει Τάκη ,δίπλα στη άσφαλτο ήταν ,δέν ποδηλάτισα εκεί μέσα ,έ ? :lol: )

Επισυναπτόμενο(α) Αρχείο(α)#102
Marevit

Marevit

  Κορινθιακός Π.Ο

 • Cyclist Friends
 • 26.426 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Ωραία παρουσίαση των συμπερασμάτων σου Γιάννη.

#103
1976best

1976best

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 356 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΠαλαιό Φάληρο
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Πρώτη βόλτα σήμερα. Μικρή και αναγνωριστική. Συμπεράσματα τις επόμενες μέρες αφού γίνουν τουλάχιστον δύο μεγαλύτερες βόλτες για πιο ολοκληρώμενη άποψη. [ATTACH]215758[/ATTACH]

Επισυναπτόμενο(α) Αρχείο(α)#104
Giannis Mat

Giannis Mat

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPip
 • 21 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚερκυρα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Καλησπερα.. Ωραια και ενδιαφερουσα η περιγραφη του τεστ,θελοντας να αλλαξω κατηγορια σκεφτομαι το συγκεκριμενο ποδηλατο με τριπλο δισκο, καθως και το Roubaix, που ειναι παρομοια.. η γεωμετρια του ειναι κοντα σ αυτο που εχω { trekking cube tonopah sl με λαστιχα 25 αρια ασφαλτινα και πωλειται } οποτε ελπιζω να μην με δυσκολεψει εν σχεσει με μια πιο καθαρη κουρσα..Δεν ξερω πιο να διαλεξω..!!!!!Ξεκινησα εδω και 5 χρονια,στην μετα συνταξη εποχη,κοντευω τα 25000 κμ.και ακομη σημερα στο 64 κμ....ζωης μαθαινω απο εσας τους νεοτερους ποδηλατο..Βλεπε τεχνολογια.. ..επισης να ρωτησω ποια ειναι τα drops που αναφερεται?? Ευχαριστω.!

#105
Tassos96

Tassos96

  Γαϊδουrider

 • Cyclist Friends
 • 5.508 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Καλησπερα.. Ωραια και ενδιαφερουσα η περιγραφη του τεστ,θελοντας να αλλαξω κατηγορια σκεφτομαι το συγκεκριμενο ποδηλατο με τριπλο δισκο, καθως και το Roubaix, που ειναι παρομοια.. η γεωμετρια του ειναι κοντα σ αυτο που εχω { trekking cube tonopah sl με λαστιχα 25 αρια ασφαλτινα και πωλειται } οποτε ελπιζω να μην με δυσκολεψει εν σχεσει με μια πιο καθαρη κουρσα..Δεν ξερω πιο να διαλεξω..!!!!!Ξεκινησα εδω και 5 χρονια,στην μετα συνταξη εποχη,κοντευω τα 25000 κμ.και ακομη σημερα στο 64 κμ....ζωης μαθαινω απο εσας τους νεοτερους ποδηλατο..Βλεπε τεχνολογια.. ..επισης να ρωτησω ποια ειναι τα drops που αναφερεται?? Ευχαριστω.!


Καλησπέρα.

Δοκίμασε το πρώτα με διπλό δισκοβραχίωνα, το πιθανότερο είναι να δεις πως δε χρειάζεται τριπλός.
Ερχόμενος κι εγώ απο το χώρο των trekking με τριπλό είχα τις φοβίες μου, που εξαλείφθηκαν μολις το καβάλησα. Και δεν ειμαι σε καμία περίπτωση τούμπανο.
Ο όρος "drops" αναφέρεται στο τμήμα του τιμονιού που είναι κυρτό. Δηλαδή απο εκεί που πιάνει η μανέτα του φρένου μέχρι το τελείωμα του τιμονιού στο κάτω άκρο.

#106
Giannis Mat

Giannis Mat

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPip
 • 21 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚερκυρα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Ευχαριστω..

#107
pusherman

pusherman

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 2.777 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

:metal:

http://www.bikeradar...-edition-48057/

#108
polychio

polychio

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPipPip
 • 43 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΑθήνα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Δείχνει εντυπωσιακό.

#109
Giannis Mat

Giannis Mat

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPip
 • 21 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚερκυρα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Καλησπερα..Εξαιρετικη η περιγραφη του τεστ ,Χαιρομαι που μεχρι στιγμης εχω διαβασει μονο θετικα και πολυ καλα σχολια για το domane γιατι με ενδιαφερει αμεσα και αφενος δεν εχω την δυνατοτητα για τεστ { μενω Κερκυρα} Διαβαζοντας και τα σχολια των αλλων....Και οι Συνταξιουχοι εχουν ψυχη...Ναι ανηκω στους συνταξιουχους..και ηδη σε κατι λιγοτερο απο 5 χρονια εχω 25000 κμ.ασφαλτινα πανω σε treknig και ακομα μαθαινω Ποδηλατο..εχοντας ενα απο τακαλιτερα Τreking της αγορας {TOnopah sl με 25αρια}Οταν το πηρα δεν θεωρησα οτι θα το αλλαζα ποτε !!!απολυτα ικανοποιμενος!Κι ομως θελοντας να αλλαξω κατηγορια για κατι πιο ασφαλτινο φοβουμενος και την καθαρη κουρσα ,διαπιστωνω την συγκεκριμμενη κατηγορια ,σημερα ειμαι χωρις ποδηλατο..!!!!!.και ηδη εχω μιλησει με το cyclist για το 4,3 αλλα με τριπλο δισκο...για συνταξιουχους..χεχε..Θαθελα να ρωτησω..ποτε πρωτο-κυκλοφορησε το Domane..ποσαχρονια ειναι και αν γνωριζουμε το βαρος του..ευχαριστω..

#110
nidas

nidas

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 1.219 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Καλησπερα..Εξαιρετικη η περιγραφη του τεστ ,Χαιρομαι που μεχρι στιγμης εχω διαβασει μονο θετικα και πολυ καλα σχολια για το domane γιατι με ενδιαφερει αμεσα και αφενος δεν εχω την δυνατοτητα για τεστ { μενω Κερκυρα} Διαβαζοντας και τα σχολια των αλλων....Και οι Συνταξιουχοι εχουν ψυχη...Ναι ανηκω στους συνταξιουχους..και ηδη σε κατι λιγοτερο απο 5 χρονια εχω 25000 κμ.ασφαλτινα πανω σε treknig και ακομα μαθαινω Ποδηλατο..εχοντας ενα απο τακαλιτερα Τreking της αγορας {TOnopah sl με 25αρια}Οταν το πηρα δεν θεωρησα οτι θα το αλλαζα ποτε !!!απολυτα ικανοποιμενος!Κι ομως θελοντας να αλλαξω κατηγορια για κατι πιο ασφαλτινο φοβουμενος και την καθαρη κουρσα ,διαπιστωνω την συγκεκριμμενη κατηγορια ,σημερα ειμαι χωρις ποδηλατο..!!!!!.και ηδη εχω μιλησει με το cyclist για το 4,3 αλλα με τριπλο δισκο...για συνταξιουχους..χεχε..Θαθελα να ρωτησω..ποτε πρωτο-κυκλοφορησε το Domane..ποσαχρονια ειναι και αν γνωριζουμε το βαρος του..ευχαριστω..

Γιατί λες οτι ειναι για συνταξιούχους ;
Ειναι μια ποδήλαταρα που θα σε παει παντού όπως θέλεις.Εγω το πηρα γιατί ήθελα να κάνω τα brevet άνετα .
Αν νομίζεις οτι οι άλλοι που παίρνουν τα αγωνιστικά μοντέλα και τα ξεσκιζουν γέλιεσε .
Το domaine μια χαρά γρήγορα παει και σκαρφαλώνει .

#111
Vrass

Vrass

  ο Μέγας Κλαδεφτήρ

 • Cyclist Friends
 • 4.345 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΟπου έχει μπύρα και φαΐ.
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Μην το πάρεις με τριπλό δισκοβραχίονα. Με τον compact που έχει μπορείς να ανέβεις παντού. Είναι αρκετά ελαφρύ και καλοσχεδιασμένο ποδήλατο, πεταλάρει πολύ πιο εύκολα και αποδοτικά από το trekking που έχεις τώρα. Το μόνο σημείο που ας πούμε ότι υστερεί έναντι των πιο "αγωνιάρικων" είναι ότι λόγω πιο άνετης γεωμετρίας και μακρύτερου μεταξονίου δεν είναι τόσο νευρικό και άμεσο στις απανωτές στροφές. Αλλά από τη στιγμή που δεν είσαι καννίβαλος ακόμα και αυτό είναι θετικό.

#112
Giannis Mat

Giannis Mat

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPip
 • 21 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚερκυρα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Διαβαζοντας αλλο σχολιο, με καπως ειρωνικο χιουμορ, σχετικα με καποιον που ανηκει στους συνταξιουχους..χαιρομαι που ακουω αλλο ενα θετικο σχολιο και απο ιδιοκτητη...δεν νομιζω οτι εχω να χασω κατι εχοντας τριπλο δισκο..Η Κερκυρα δεν ειναι επιπεδη και επιλεγοντας μια διαδρομη δεν θελω να προβληματιζομαι για την ανηφορα της..παντως σ ευχαριστω..

Γιατί λες οτι ειναι για συνταξιούχους ;
Ειναι μια ποδήλαταρα που θα σε παει παντού όπως θέλεις.Εγω το πηρα γιατί ήθελα να κάνω τα brevet άνετα .
Αν νομίζεις οτι οι άλλοι που παίρνουν τα αγωνιστικά μοντέλα και τα ξεσκιζουν γέλιεσε .
Το domaine μια χαρά γρήγορα παει και σκαρφαλώνει .#113
Giannis Mat

Giannis Mat

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPip
 • 21 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚερκυρα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Προσεξα καλα την γεωμετρια του..και διαπιστωσα οτι ειναι πολυ κοντα σε αυτο που ειχα..πιστευω οτι η διαφορα θα ειναι μικρη και λιγο πιο γρηγορο απ οτι ειχα{ειχα βαλει 25 λαστιχα} σευχαριστωωωωωωωωω..

Μην το πάρεις με τριπλό δισκοβραχίονα. Με τον compact που έχει μπορείς να ανέβεις παντού.
Είναι αρκετά ελαφρύ και καλοσχεδιασμένο ποδήλατο, πεταλάρει πολύ πιο εύκολα και αποδοτικά
από το trekking που έχεις τώρα.
Το μόνο σημείο που ας πούμε ότι υστερεί έναντι των πιο "αγωνιάρικων" είναι ότι λόγω πιο άνετης
γεωμετρίας και μακρύτερου μεταξονίου δεν είναι τόσο νευρικό και άμεσο στις απανωτές στροφές.
Αλλά από τη στιγμή που δεν είσαι καννίβαλος ακόμα και αυτό είναι θετικό.#114
AS32

AS32

  Cyclist Friend

 • Moderators
 • 7.224 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΝέα Σμύρνη...Ανάβυσσος...
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Διαβαζοντας αλλο σχολιο, με καπως ειρωνικο χιουμορ, σχετικα με καποιον που ανηκει στους συνταξιουχους..χαιρομαι που ακουω αλλο ενα θετικο σχολιο και απο ιδιοκτητη...δεν νομιζω οτι εχω να χασω κατι εχοντας τριπλο δισκο..Η Κερκυρα δεν ειναι επιπεδη και επιλεγοντας μια διαδρομη δεν θελω να προβληματιζομαι για την ανηφορα της..παντως σ ευχαριστω..


Φιλε μου είναι ένα πολύ καλό ποδήλατο,άνετο,είτε είσαι μικρός,μεγάλος,ψηλός, κοντος ,παχύς,αδύνατος...θα το ευχαριστηθεις και θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα..εαν σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα με τριπλό δισκοβραχειονα ,να το πάρεις ετσι...πάνω απολα το θέμα είναι να το απολαμβάνεις.

#115
AndreasT

AndreasT

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 5.280 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΡαφήνα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13 Eλάτε brevetαδες.. o συνταξιούχος με το station...

#116
Solo75

Solo75

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 491 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Eλάτε brevetαδες.. o συνταξιούχος με το station...


Δεν μετράει έχει μοτέρ :naughty:

#117
nidas

nidas

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • 1.219 Δημοσιεύσεις
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Διαβαζοντας αλλο σχολιο, με καπως ειρωνικο χιουμορ, σχετικα με καποιον που ανηκει στους συνταξιουχους..χαιρομαι που ακουω αλλο ενα θετικο σχολιο και απο ιδιοκτητη...δεν νομιζω οτι εχω να χασω κατι εχοντας τριπλο δισκο..Η Κερκυρα δεν ειναι επιπεδη και επιλεγοντας μια διαδρομη δεν θελω να προβληματιζομαι για την ανηφορα της..παντως σ ευχαριστω..

Και ο Κανσεραλα καλός ειναι για συνταξιούχος.
ο τριπλος όταν δυναμωσεις λίγο θα σου ειναι άχρηστος.
αλλα αν νιώθεις ανασφάλεια βαλτον.Νομιζω με compact και 12-30 πίσω θα είσαι κόμπλε.

#118
Giannis Mat

Giannis Mat

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPip
 • 21 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚερκυρα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Ο.Κ να σαι καλα..

Φιλε μου είναι ένα πολύ καλό ποδήλατο,άνετο,είτε είσαι μικρός,μεγάλος,ψηλός, κοντος ,παχύς,αδύνατος...θα το ευχαριστηθεις και θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα..εαν σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα με τριπλό δισκοβραχειονα ,να το πάρεις ετσι...πάνω απολα το θέμα είναι να το απολαμβάνεις.#119
Giannis Mat

Giannis Mat

  Cyclist Friend

 • Cyclist Friends
 • PipPip
 • 21 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαΚερκυρα
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Και ο Κανσεραλα καλός ειναι για συνταξιούχος.
ο τριπλος όταν δυναμωσεις λίγο θα σου ειναι άχρηστος.
αλλα αν νιώθεις ανασφάλεια βαλτον.Νομιζω με compact και 12-30 πίσω θα είσαι κόμπλε.#120
Takxu

Takxu

  Administrator

 • Administrators
 • 26.446 Δημοσιεύσεις
 • ΤοποθεσίαAthens
Απάντηση: Νέο Test Bike - Domane 4.3 '13

Σήμερα αποφάσισα να πάρω για test το Domane 4.3 που έχουμε στο Cyclist για δοκιμές.

Έκανα μερικές αλλαγές και παρότι ένα νούμερο μεγαλύτερο από το μέγεθός μου το έστησα στα μέτρα μου. Άλλαξα και τους τροχούς βάζοντας Aeolus D3 tubular, σέλα, πετάλια και το έφερα κοντά στο madone.

[ATTACH]230646[/ATTACH]

Η πρώτη φορά που είχα δοκιμάσει το domane θυμάμαι με είχε εντυπωσιάσει. Ήταν ακριβώς πριν δύο χρόνια http://www.cyclist-f...4427#post764427

Σήμερα είπα να το τεστάρω και πάλι.

Θα πω επιγραμματικά ότι το ποδήλατο έχει αρχίσει και με βάζει σε πολλές σκέψεις!!! Επιβεβαίωσα τον τρόπο που ένοιωθα πάνω του. Το πως μου ήταν αδιάφορο το οδόστρωμα και το πώς οι λακούβες και τα καπάκια στη Μαραθώνος ήταν σχεδόν "διασκέδαστικά" και το πως ένοιωθα ασφάλεια να περνάω από πάνω τους ακόμα και με τα tubular. Από την άλλη, δεν είχει την εκρηκτικότητα του madone αλλά δε με έκανε να νοιώσω αργός σε καμία περίπτωση.

Ναι, έστριβα ευκολότερα και ήταν πολύ πιο φιλικό στη χρήση από το madone ακόμα και αν δεν ήταν στο νούμερό μου.

Το μόνο σημείο που δυσκολεύτηκα ήταν το τιμόνι που παρότι 42άρι μου φάνηκε τεράστιο, σα να οδηγάω νταλίκα. Θα το αλλάξω αύριο, και θα το πάρω στα βουνά.

Stay tuned αλλά......νομίζω ότι το radioactive.......:confused:

Επισυναπτόμενο(α) Αρχείο(α)