Ξεθάβω το θέμα μετά από ένα σχεδόν χρόνο για να καταθέσω και εγώ την γνώμη μου για ένα προϊόν της εν λόγω εταιρίας.
Μιας και ο χειμώνας έκανε την εμφάνισή του για τα καλά, αποφάσισα εδώ και λίγο καιρό να εξοπλιστώ με ένα ζευγάρι χειμωνιάτικες κάλτσες.
Οι επιλογές πολλές.... αλλά τα πολύ καλά λόγια που είχα ακούσει για το μαλλί merino, με έβαλε στον πειρασμό να αγοράσω τις thermal wool κάλτσες της Bontrager με την ονομασία κωδικού "Bontrager Race 5΄΄ Wool sock".
3.jpg 76,61KB
30 Αριθμός λήψεων
Η επιλογή του κατάλληλου (για το πόδι μου) μεγέθους, πανεύκολη αφού πάνω στη συσκευασία υπάρχει πίνακας που σε καθοδηγεί.
Μέγεθος Μ λοιπόν για το Νο42 παπούτσι που φοράω.
8.jpg 63,7KB
30 Αριθμός λήψεων
Επιστροφή στο σπίτι και άνοιγμα της συσκευασίας.
Η πρώτη αίσθηση: σε αυτό το πράγμα θα χωρέσει το πόδι μου;;;;;;
Με συνολικό μήκος πατούσας κάλτσας τα 18cm, αμφέβαλλα αν θα χωρούσε το πόδι μου....
4.jpg 79,69KB
29 Αριθμός λήψεων
5.jpg 78,34KB
29 Αριθμός λήψεων
Η πρώτη δοκιμή: οι κάλτσες μπήκαν στο πόδι μου ως δια μαγείας!
Η εφαρμογή πολύ καλή, χωρίς να αφήνει πουθενά "κενά" και με την αίσθηση ότι το πόδι "αγκαλιάζεται" από τα δάκτυλα έως τη μέση της γάμπας από έναν "ελαστικό επίδεσμο" δημιουργώντας μια ευχάριστη αίσθηση πίεσης!
Ειδικά στο ύψος της καμάρας του ποδιού (το πράσινο σημείο στις φωτό), απολαμβάνεις μια αίσθηση καλύτερης στήριξης!
6.jpg 82,14KB
28 Αριθμός λήψεων
Αλλά όχι μόνο εκεί: τα δάκτυλα από τη μια, με τις πεπλατυσμένες ραφές που διαθέτει, μπορούν να κινηθούν άνετα και αισθανόμενα σαφώς λιγότερο την εφαρμογή της κάλτσας αλλά και στο πάνω μέρος της υπάρχει ένα τελείωμα (το γκρι στις φωτό) που όχι μόνο κρατάει την κάλτσα ψηλά αλλά εξασφαλίζει και αυτό με τη σειρά του την απόλυτη αίσθηση της τέλειας εφαρμογής!
7.jpg 71,68KB
28 Αριθμός λήψεων
Δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες: οι κάλτσες φορέθηκαν σε κρύο (+3οC έως +10οC) χωρίς καλύμματα παπουτσιών. Η αίσθηση της άψογης εφαρμογής και ζεστασιάς με συνόδευε όλη την ώρα που ποδηλατούσα!
Η επεξεργασία "Profila" που έχει υποστεί το μαλλί, τις καθιστά ιδιαίτερα διαπνέουσες ενώ παραμένουν ζεστές ακόμη και όταν βραχούν!
Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνθηκα να κρυώνουν τα πόδια μου, κάτι που το είχα βιώσει πολλές φορές πριν, αφού χρησιμοποιούσα μη ποδηλατικές κάλτσες.
Το ύψος της (13cm) είναι ιδανικό για χειμωνιάτικη κάλτσα αφού καλύπτει ιδανικά το μέρος ανάμεσα στον αστράγαλο μέχρι την αρχή της γάμπας!
Resume: η κάλτσα είναι πραγματικά απόλαυση να την φοράς! Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνθηκα να με "πρόδωσε"! Αντίθετα, απόλαυσα για πρώτη φορά ζεστά πόδια πάνω στο ποδήλατο!
Σίγουρα η τιμή της είναι..."αλμυρή" αλλά από την άλλη "ότι πληρώνεις, παίρνεις"!
Kundos λοιπόν στην Bontrager και στις κάλτσες της!